in ,

Voorbeschouwing: Barça voor het eerst sinds 2017 weer tegen Osasuna

FC Barcelona hoopt de overwinning op Real Betis een goed vervolg te geven. Dan moet er morgenmiddag wel gewonnen worden op bezoek bij Osasuna. Barcelona zal goed voor de dag moeten komen. De promovendus is namelijk uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. En zolang Lionel Messi niet van de partij is, ruikt iedere tegenstander van Barcelona bloed.

Ernesto Valverde maakte op de persconferentie van vrijdagmiddag namelijk bekend dat Lionel Messi nog steeds niet tot de wedstrijdselectie behoort. De Argentijn kwam het huidige seizoen nog geen minuut in actie. De verwachting is dat Messi over twee weken weer zijn opwachting maakt. Op 14 september staat in Camp Nou dan de ontmoeting met Valencia op het programma. Naast Messi ontbreken ook Luis Suárez en Ousmane Dembélé bij de Catalanen. De afwezigheid van de grote namen betekent dat we zeer waarschijnlijk Carles Pérez aan de aftrap zien verschijnen en dat ook Ansu Fati weer mag hopen op speelminuten. Het zestienjarige toptalent maakte tegen Real Betis zijn debuut voor FC Barcelona, terwijl Pérez zijn basisplaats bekroonde met zijn eerste doelpunt.

Komt Fati morgenmiddag weer in actie?

Uitstekend begin

De tegenstander van morgenmiddag, het gepromoveerde Osasuna, is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. De club uit Pamplona werd vorig seizoen afgetekend kampioen in de Segunda División. Met 87 punten na 42 wedstrijden kroonde Osasuna zich tot terechte kampioen. Nummer twee Granada volgde op acht punten. Met vier punten na twee gespeelde wedstrijden overtreft Osasuna zijn eigen verwachtingen. Terwijl Barcelona in het openingsweekend onderuit ging op bezoek bij Athletic Bilbao, was Osasuna met 0-1 te sterk voor Leganés. De overwinning in de eerste speelronde werd gevolgd door een 0-0 gelijkspel tegen Eibar.

Onderlinge historie

FC Barcelona reisde in het seizoen 2016/2017 voor het laatst af naar Pamplona. Van de 43 wedstrijden op bezoek bij Osasuna eindigden er zeventien in een overwinning. Dertien keer eindigde het duel onbeslist en zeventien keer won de thuisploeg. Het laatste bezoek aan Osasuna eindigde in een 0-3 overwinning. Luis Suárez en Lionel Messi (twee keer) bezorgden hun ploeg destijds de drie punten. Bekijk hieronder de beelden van die wedstrijd. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen dateert van april 2017. Barcelona liet in Camp Nou niks over van Osasuna en won met maar liefst 7-1.

De twee doelpunten van Lionel Messi tijdens het laatste bezoek aan Osasuna waren geen incident. De Argentijn weet het net tegen Osasuna makkelijk te vinden. In totaal maakte Messi maar liefst 21 doelpunten tegen de promovendus, waarvan zeven in Pamplona. Terwijl Messi morgenmiddag moet toekijken, begint Valverde morgenmiddag met veel vertrouwen aan de wedstrijd. Hij stond als trainer namelijk al achttien keer tegenover Osasuna. Van die achttien ontmoetingen won hij er elf, tegenover vijf gelijke spelen en twee nederlagen.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1167514128514277377

Osasuna-FC Barcelona begint morgen om 17:00 uur. De wedstrijd is live te volgen via Ziggo Sport. Wij doen uiteraard live verslag van de wedstrijd via ons Twitterkanaal.

Miranda voor twee seizoenen naar de Bundesliga

Barcelona achterna in de Champions League? Dat kan, lees hier hoe!