VIDEO: Antoine Griezmann ontmoet zijn nieuwe teamgenoten

Griezmann won met Atlético nooit van Barcelona in competitieverband

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver. Terwijl de meeste mensen onderweg naar huis waren om het weekend in te luiden, maakte FC Barcelona de komst van Antoine Griezmann wereldkundig. Daarmee kwam eindelijk een einde aan een ware transfersoap, die vorig jaar al zijn ontgroening kende. Zaterdagavond meldde de Fransman zich voor de eerste keer in zijn nieuwe werkomgeving. Vandaag maakte hij kennis met zijn nieuwe collega’s, die zich weer moesten melden na hun vakantie.

Voor de meeste spelers van FC Barcelona is Antoine Griezmann natuurlijk geen onbekende. De Fransman is al jaren actief in de Spaanse competitie. Sinds zijn overstap van Real Sociedad naar Atlético Madrid in de zomer van 2014 stonden Barcelona en Griezmann tien keer tegenover elkaar in competitieverband. Het lukte Griezmann en Atlético echter geen één keer de grote concurrent uit Barcelona te verslaan. In dienst van Frankrijk had de kleine aanvaller meer succes. Morgen is het precies een jaar geleden dat Frankrijk wereldkampioen werd in Rusland. Dat werd het door onder meer Argentinië (Lionel Messi) en Uruguay (Luis Suárez) te verslaan op de route naar de finale, waarin Frankrijk met 4-2 te sterk was voor het Kroatië van Ivan Rakitic. De Kroatische middenvelder verwelkomde zijn nieuwe teamgenoot vandaag met de Franse woorden ‘bienvenue mon ami’, oftewel ‘welkom mijn vriend’.

https://twitter.com/BarcaSource/status/1150378762233688066

Met de komst van Griezmann breidt de Franse enclave bij Barcelona zich ondertussen enorm uit. Samuel Umtiti, Ousmane Dembélé, Clément Lenglet en Jean-Clair Todibo verwelkomen met ‘Grizou‘ wederom een landgenoot. Todibo verwelkomde zijn landgenoot afgelopen vrijdag al met een bericht op Twitter:

https://twitter.com/jctodibo/status/1149678704152457216

Zijn maatje Samuel Umtiti, waarmee hij een jaar geleden triomfeerde in Rusland, kon natuurlijk niet achterblijven. Hij verwelkomde zijn ‘broer’ met een grote glimlach:

Espinosa-FCBarcelona-FCTwente

Espinosa (FC Twente) maakt zich zorgen: ”Waarom speelt Olmo bijvoorbeeld niet voor Barça?”

Frenkie-Ciutat-Esportiva

Verrassing! Frenkie de Jong meldt zich dag te vroeg bij Barcelona