in ,

Griezmann won met Atlético nooit van Barcelona in competitieverband

Het zal nog even duren voordat de deal officieel wordt beklonken, maar woensdagavond verraadde de directeur van Atlético Madrid al waar de toekomst van Antoine Griezmann ligt. Miguel Ángel Gil Marín bevestigde dat zijn sterspeler naar Barcelona vertrekt. Geen verrassende overstap. Met Atlético won Griezmann namelijk nooit van Barcelona in competitieverband.

Sinds Antoine Griezmann de overstap maakte van Real Sociedad naar Atlético Madrid stonden de Madrilenen tien keer tegenover FC Barcelona in competitieverband. Het lukte de ploeg van Diego Simeone geen een keer om de grote concurrent uit Barcelona te verslaan. Sterker nog, van de tien pogingen won Barcelona er zeven en eindigden er drie in een gelijkspel. Daarnaast kwam Griezmann in de tien ontmoetingen geen een keer tot scoren. Hij leverde slechts een schamele assist.

Als speler van Real Sociedad had de sterspeler van het Franse elftal wat meer succes. Met Real Sociedad won Griezmann namelijk twee van de zes ontmoetingen met Barcelona in competitieverband. Daarin kwam hij twee keer tot scoren en was hij goed voor twee assists.

Gek genoeg kwam Griezmann met Atlético Madrid persoonlijk beter voor de dag tegen Barcelona in de Copa del Rey en de Champions League. In het seizoen 2015/16 schoot hij zijn ploeg hoogstpersoonlijk naar de halve finale van de Champions League. Met twee doelpunten in de return repareerde hij de opgelopen achterstand in het heenduel. In de Copa del Rey was hij in zes wedstrijden goed voor twee doelpunten tegen Barcelona. Van die zes ontmoetingen werden er echter wel vier verloren.

The Argentinian Dream: Messi hoopt verloren finales recht te zetten

BarcafanBernabeu

Barça-fan verstoord presentatie Hazard in bernabeu