Vervelend Getafe zorgt voor eerste nederlaag Koeman’s Barça

Ronald Koeman heeft zijn eerste nederlaag in de Liga met FC Barcelona geleden. Een gedreven Getafe was in eigen huis met 1-0 te sterk voor een matig FC Barcelona.

FC Barcelona kende, na de interlands van afgelopen week, een zeer stroeve start in Madrid. De bezoekers kwamen nauwelijks van hun eigen helft af en Getafe kreeg met kleine kansjes zelfs de gevaarlijkste kansen.

FC Barcelona werd via Lionel Messi in de eerste helft één keer gevaarlijk. Na goed wegdraaien van Pedri, die in de basis mocht beginnen, kon Dest via de zijkant Messi bereiken. De Argentijn schoot de bal vervolgens in de korte hoek op de paal.

In de tweede helft ging Getafe door met waar het de wedstrijd mee begon: Barcelona ontregelen. Door het vele ontregelen kwamen de Catalanen nauwelijks in hun spel. Een fout van Frenkie de Jong, na tien minuten spelen in de tweede helft, zorgde ervoor dat Getafe een strafschop kreeg. Mata faalde niet vanaf de stip en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Ronald Koeman probeerde na de achterstand met verschillende wissels aanvallender te gaan spelen. Maar ook met onder andere Ansu Fati, Trincao en Coutinho lukte het Barcelona niet om tot grote kansen te komen. In de slotfase moest Barcelona zelfs nog even oppassen dat Getafe niet met meer doelpunten verschil het duel zou winnen. Aanvaller Cucho Hernández faalde namelijk uit een snelle counter de score te vergroten.

De 1-0 nederlaag van FC Barcelona betekent de eerste nederlaag van Ronald Koeman in de competitie met FC Barcelona. En dat in een loodzware week waarin de ploeg Europees in actie komt en volgende week de clasico tegen Real Madrid speelt.

Trotse Dest: ”Wow, ik speel nu voor FC Barcelona”