in ,

Trotse Dest: ”Wow, ik speel nu voor FC Barcelona”

Sergiño Dest is inmiddels een paar weken speler van Barcelona. De rechtsback kwam aan het einde van de transferperiode over van Ajax. Inmiddels heeft hij goed kunnen nadenken over alles wat er is gebeurd.

”Het ging allemaal zo snel”, vertelt Dest in gesprek met Sports Illustrated. “Tijdens de eerste dagen stond ik er nog niet bij stil, maar nu denk ik: wow, ik speel nu voor FC Barcelona. Ik weet dat veel mensen vonden dat ik beter nog één jaar had kunnen blijven bij Ajax om mezelf te ontwikkelen. Maar ik houd van uitdagingen. Ik heb altijd al van deze club gedroomd en ik denk dat ik hier nog veel kan leren.”

Dest kende trainer Ronald Koeman al een beetje. Laatstgenoemde probeerde als bondscoach de rechtsback over te halen om voor het Nederlands elftal te kiezen. ”Ik moest kiezen tussen Nederland en Amerika en toen heb ik Koeman eerlijk gezegd dat ik liever voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten wilde spelen. Deze zomer vroeg hij of ik bij Barcelona wilde komen spelen. Toen zagen we elkaar weer en dat voelde heel natuurlijk en was helemaal niet awkward.”

What do you think?

Written by RobinSmit

Onze webredacteur Robin houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over FC Barcelona.

LaLiga maakt speeldatum atypische Clasico bekend

Vervelend Getafe zorgt voor eerste nederlaag Koeman’s Barça