in ,

‘Verratti blijft topkandidaat; Duitsers echter ook op het lijstje’

De zoektocht van FC Barcelona naar een nieuwe middenvelder gaat met vallen en opstaan. Vanaf dag één van de transferperiode wordt Marco Verratti als de gewenste versterking voor het middenveld genoemd. Er leek ook daadwerkelijk beweging in te zitten nadat de Italiaan bekend maakte graag naar Barça te willen verkassen. Zijn club, PSG, werkt echter niet mee aan een transfer en is ook niet van plan dat te doen. Toptalent Dani Ceballos leek op weg naar Barça, maar volgens Marca en AS lijkt de speler toch voor Real Madrid te kiezen. Vandaar dat de Catalanen zich richten op alternatieven.

Barça heeft de zoektocht naar een alternatief voor Verratti in een nieuw stadium geplaatst. De Catalanen zijn zich ervan bewust dat het heel lastig wordt om de Italiaanse middenvelder deze transferperiode over te nemen van PSG. De Fransen hebben aangegeven dat de speler niet te koop is, ook niet voor een bedrag van 100 miljoen euro. Desondanks geniet Verratti de hoogste prioriteit in Barcelona. Robert Fernandez is dan ook niet van plan om de handdoek zomaar in de ring te gooien. De vedette van de Franse ploeg wilt zelf heel graag een overstap maken naar Barça, en dat geeft de Spaanse topclub ook de moed om de strijdbijl niet op te graven.

De andere optie voor het middenveld is nog steeds Dani Ceballos. De middenvelder van Real Betis werd onlangs verkozen tot beste speler van het EK onder de 21 jaar in Polen, nadat hij met het Spaanse elftal de finale had verloren van Duitsland. Volgens Spaanse media was de creatieve middenvelder ook op weg naar Barça, maar vandaag berichtten Marca en AS dat hij maandag gekeurd wordt bij Real. De kans dat Ceballos naar Barcelona vertrekt, lijkt dan ook zeer klein te zijn geworden.

Ook Saúl Ñiguez van Atlético Madrid werd genoemd als mogelijke versterking voor het Catalaanse middenveld. Saúl schitterde op het EK onder-21. Zo scoorde hij onder andere een hattrick in de halve finale tegen Italië. Maar ook door zijn naam is een dikke streep getrokken. De 22-jarige middenvelder tekende onlangs een nieuw contract bij zijn club. Hij staat nu tot 2026(!) onder contract bij de Madrilenen. In zijn contract is een vertrekclausule opgenomen van 100 miljoen euro. Dat wordt hem dus ook niet.

Duitse alternatieven

Roberto Fernandez is op zoek naar een speler die er vanaf dag één staat. Daarvoor heeft Fernandez met grote interesse de ontwikkelingen in de Duitse Bundesliga op de voet gevolgd, aldus Mundo Deportivo. Zijn oog viel al snel op Julian Weigl. De middenvelder van Borussia Dortmund kent een stormachtige ontwikkeling door. Hij is niet meer weg te denken uit het basiselftal van ‘die Borussen’ en heeft al een aantal interlands achter zijn naam. Weigl is echter meer een type Busquets. Daar zijn ze in Barcelona niet naar op zoek.

Naast Weigl is ook de naam van Kimmich vaak genoeg gevallen. Bayern München heeft echter een duidelijk standpunt ingenomen wat betreft Kimmich: de speler is niet te koop. De optie die dan overblijft is Leon Goretzka. De middenvelder van Schalke 04 wordt door alle Europese topclubs nadrukkelijk gevolgd. Hij nam de afgelopen maand deel aan de Confederations Cup, waar hij met het Duitse elftal de eerste plek veroverde. Goretzka kwam drie keer tot scoren.

Het maakt de zoektocht naar een versterking er niet gemakkelijker op. De Catalanen hebben de pech dat de spelers die zij op het oog hebben, niet verkocht hoeven te worden. De intenties van Barça aan het begin van de transferperiode leken duidelijk. Op nummer één staat nog steeds Verratti, gevolgd door Hector Bellerin en een buitenkansje. Het buitenkansje is met Deulofeu al binnen. Door het vertrek van Mathieu lijkt een centrumverdediger ook aan dat lijstje te zijn toegevoegd. Een nieuwe centrumverdediger lijkt echter niet de noodzaak, aangezien Barça met Marlon al een vervanger heeft voor de vertrokken Fransman.

Marca: Middenvelder Betis tekent maandag bij Real Madrid

‘Barça akkoord met Braziliaanse middenvelder’