in ,

‘Barça akkoord met Braziliaanse middenvelder’

Barça lijkt op korte termijn de eerste gewenste versterking voor het middenveld te kunnen presenteren. Niet Verratti, niet Ceballos, maar Paulinho komt het middenveld van de Catalanen versterken, aldus Sport. Barça zou al rond zijn met Paulinho. De Braziliaanse middenvelder wordt al een tijdje in verband gebracht met de Spaanse topclub. In eerste instantie wilde zijn club, Guangzhou Evergrande, niet meewerken aan een transfer van de sterspeler, maar daar lijkt nu toch verandering in te zijn gekomen.

De 28-jarige middenvelder heeft al aardig wat clubs versleten. Na vele omzwervingen kwam hij in de zomer van 2013, na een uitstekende Confederations Cup met Brazilië, bij Tottenham Hotspur terecht. Twee jaar later werd hij verkocht aan het Chinese Guangzhou Evergrande voor een bedrag van 14 miljoen. In China heeft hij zich dus in de kijker van de Catalanen gespeeld. Barça is namelijk opzoek naar een opvulling voor de lege plek achter Busquets. Enkele spelers uit het tweede elftal staan te popelen om die plek in te vullen, maar die worden door Barça nog niet goed genoeg bevonden.

Eerder deze week werd een bod van 20 miljoen euro op Paulinho nog afgewezen door zijn huidige werkgever. Desondanks verwacht de speler dat de transfer deze week al beklonken kan worden. Dat geeft hij aan in gesprek met Mundo Deportivo. “Ik kwam op de hoogte van de interesse van Barça na de wedstrijd tegen Argentinië in Australië. Op dat moment kon ik niet goed inschatten of de interesse echt was’’, aldus de middenvelder. Hij hoopt dat zijn huidige club meewerkt aan een transfer, nadat ze dus eerdere aanbiedingen naast zich neer hebben gelegd. Hij komt maar al te graag uit voor de Catalanen: “Dit is een unieke kans voor mij. Ik heb altijd al voor Barça willen spelen. Het is s ’werelds beste club en heeft de beste spelers. Iniesta, Messi, Neymar, Busquets, Piqué.. Ga zo maar door. Als de clubs rond zijn, teken ik snel voor Barça.’’

Neymar

In gesprek met Sport laat Neymar weten dat hij zijn Braziliaanse teamgenoot maar al te graag ziet komen. “Ik hoop dat Paulinho tekent bij ons. Hij is een geweldig persoon en een geweldige speler, iedereen zal hem hier met open armen ontvangen. Hij beschikt over veel kwaliteit, dat heeft iedereen kunnen zien bij het nationale elftal’’, aldus de sterspeler van zowel Brazilië als Barça.

‘Verratti blijft topkandidaat; Duitsers echter ook op het lijstje’

Suárez vertrekt transfervrij naar Girona