Verhuurde Alcácer herboren bij Borussia Dortmund

Paco Alcácer werd deze zomer door FC Barcelona verhuurd aan Borussia Dortmund. Daar maakt de spits momenteel veel indruk met zijn spectaculaire start van het seizoen. Zaterdag werd de Spanjaard bekroond tot man van de wedstrijd, nadat hij Dortmund laat de overwinning bezorgde tegen Augsburg.

Paco Alcácer heeft nog maar 81 minuten gespeeld in de Duitse Bundesliga, maar toch wist de spits al zes keer te scoren. Alcácer lijkt zijn vorm van zijn tijd bij Valencia weer helemaal terug te hebben. Zaterdag scoorde Alcácer voor Dortmund niet alleen de winnende (4-3) in de slotminuut van het duel met Augsburg. De spits maakte namelijk in een klein half uur speeltijd een hattrick.

Alcácer kent sowieso een geweldige start bij de Duitse club. In de twee voorgaande wedstrijden kreeg de spits ook speelminuten. Tegen Frankfurt scoorde de Spanjaard in slechts drie minuten speeltijd een doelpunt en tegen Leverkusen bezorgde Alcácer met twee doelpunten Dortmund de overwinning. Maar ook in de Champions League wist de scherpschutter afgelopen week te scoren tegen AS Monaco.

Niet alleen voor Dortmund is het goed nieuws dat Alcácer in vorm is. Ook FC Barcelona heeft baat bij de goede vorm van de spits. De Duitse club kan Alcácer aan het eind van het seizoen voor 23 miljoen euro overnemen. Met de goede vorm lijkt die kans een stuk groter dat Dortmund dat geld op tafel legt. Echter hoeft Barcelona het niet te accepteren en kan het daardoor mogelijk een nog hoger bedrag ontvangen voor de spits.