Valverde: ”We hebben gebruik gemaakt van een grote kans”

Ernesto Valverde

Ernesto Valverde was zondag erg tevreden met kans die het elftal gepakt heeft door uit te lopen op de concurrentie. Barcelona won met 2-1 van Getafe en neemt daarmee vijf punten afstand van de nummer twee Atletico Madrid.

”We wisten de resultaten van de andere wedstrijden en we voelden de druk om te winnen groter worden”, zei Ernesto Valverde na afloop van de 2-1 overwinning op de lastige tegenstander Getafe. ”We lieten hun met het doelpunt terug in de wedstrijd komen, maar we zijn tevreden met het resultaat. We lopen door de overwinning uit op de concurrentie.”

Voor FC Barcelona was vooral de tweede helft essentieel. Daarin bleef de ploeg van Ernesto Valverde overeind, maar kwam het bij vlagen heel goed weg. ”Het was van groot belang dat we gefocust bleven”, benadrukte Valverde. ”Getafe heeft een goed team, met spelers die sterk in de duels zijn. Er waren minuten in de tweede helft dat zij beter waren dan wij, maar de laatste linie bleef uiteindelijk overeind.”