in

Valverde laat sterren thuis en geeft vertrouwen aan de jeugd

Malcom en Alba

FC Barcelona hoopt zaterdagmiddag opnieuw een stap te kunnen zetten naar de Spaanse landstitel. De koploper van de Liga heeft nog 10 punten nodig om de titel veilig te stellen en gaan zaterdag op bezoek bij de nummer laatst in de Liga, Huesca. Ernesto Valverde kiest met het oog op de Champions League ervoor om onder meer Lionel Messi, Pique en Luis Suarez rust te geven.

Het was voor FC Barcelona afgelopen week een zware week waarin het wel met positieve resultaten kwam. De ploeg van Ernesto Valverde won in eige huis in de Liga van Atletico Madrid en in de Champions League werd met 1-0 gewonnen van Manchester United. Komende week treft Barcelona de Engelse club opnieuw en daarom kiest Valverde er tegen laagvlieger Huesca voor om een heel aantal spelers rust te geven.

Voor FC Barcelona is de titel een kwestie van tijd. De technische staf kijkt daarom al met één oog naar de Champions League. Daar richten de Catalanen zich dit seizoen volledig op. Messi, Suárez, Piqué en Busquets zijn daarom buiten de selectie gelaten voor het duel van zaterdag. Rakitic en Roberto hebben fysieke ongemakken en hebben uit voorzorg ook rust gekregen.

La Masia

Bij FC Barcelona keert Ousmane Dembélé vrijwel zeker zaterdag wel weer terug. De Spaanse media verwacht dat hij in aanloop naar het Champions League-duel van komende week speelminuten gaat krijgen tegen Huesca.

Daarnaast kiest Valverde er dit seizoen voor het eerst voor om een heel aantal jeugdspelers mee te nemen. Zo hopen Wague, Riqui Puig en Abel Ruiz speelminuten te krijgen. Bovendien is Todibo aan de selectie toegevoegd. De Fransman wacht, na zijn komst in januari, nog altijd op zijn Liga-debuut.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1116745757812568065

Het duel met Huesca is zaterdag vanaf 16.15 uur live te volgen via Ziggosport en onze social media-kanalen.

‘Groningen en Barcelona na het weekend om tafel over Reis’

Puig vs Huesca

B-team Barcelona doet zichzelf te kort bij hekkensluiter