in , ,

‘Groningen en Barcelona na het weekend om tafel over Reis’

FC Barcelona is op de achtergrond al weer flink bezig met het zoeken naar versterkingen voor het komende seizoen. RTV Noord komt woensdag met een opmerkelijk bericht over Barcelona De Catalanen hebben hun oog, volgens RTV Noord, laten vallen op de talentvolle middenvelder Ludovit Reis van FC Groningen.

Volgens de regionale zender is het de verwachting dat Barcelona volgende week een officieel bod gaat uitbrengen voor het 18-jarige talent.

De 18-jarige Reis, die zelf niet in wil gaan op de geruchten, maakt dit seizoen veel indruk bij FC Groningen en speelde al 25 wedstrijden. Reis scoorde één keer en gaf twee assists. De Groningse club zou inmiddels verschillende gesprekken hebben gevoerd met José Mari Bakero, die verantwoordelijk is voor de nieuwe talenten van Barcelona B.

Update 12-4-2019, 08.30 uur:

De interesse van FC Barcelona voor Ludovit Reis lijkt serieuze vormen aan te nemen. De Catalanen willen komende zomer het jonge talent van FC Groningen overnemen. De Telegraaf weet vrijdag te melden dat FC Barcelona twee weken geleden Reis in actie heeft gezien met Oranje onder 19 en dat de middenvelder een dusdanig goede indruk heeft achter gelaten.

Algemeen-directeur Hans Nijland spreek tegenover de krant over een
‘zéér serieuze’ interesse. Nijland sprak afgelopen week al met onder meer José Mari Bakero, die verantwoordelijk is voor de samenstelling van Barcelona B. Na het weekend zullen beide partijen verder praten over een mogelijke transfer.

Reis, die nog tot 2021 onder contract staat bij FC Groningen, zal bij een mogelijke transfer niet in de A-selectie van Barcelona komen. De Catalanen hebben mogelijk een zelfde soort traject voor ogen als Aleña momenteel volgt. De talentvolle Catalaan krijgt onder Ernesto Valverde dit seizoen steeds meer speelminuten.

Manchester United - FC Barcelona

Samenvatting | Manchester United – FC Barcelona (0-1)

Malcom en Alba

Valverde laat sterren thuis en geeft vertrouwen aan de jeugd