in

Valdes: ”Talent moet de voorkeur hebben boven fysiek”

Valdes La Masia

Victor Valdes is sinds enkele weken de nieuwe coach van de Juvenil A van FC Barcelona. De nieuwe coach van La Masia heeft duidelijke ideeën over de jeugdopleiding van de club en sprak daarover met coaches van Zenit St. Petersburg tijdens het bezoek van de Juvenil A aan Rusland.

Victor Valdes heeft een duidelijke visie als trainer en daarmee haalde de coach in zijn korte carrière als coach al de nodige successen. Niet voor niets haalde de club de voormalig doelman terug naar Barcelona. Tijdens een bijeenkomst met coaches van Zenit sprak Valdes over de methodiek van FC Barcelona, die wereldwijd erkend dankzij is dankzij de eigen stijl op basis van druk, positie en balbezit. “We moeten prioriteit geven aan het zoeken naar talent boven het fysieke aspect van een speler”. Lionel Messi is in de zoektocht in het verleden het grootste voorbeeld van club. “Zijn talent kreeg de overhand op zijn fysiek. Hij is in dit opzicht het beste voorbeeld.”

Voor de voormalig doelman van FC Barcelona is het overduidelijk waaraan een talent van FC Barcelona moet voldoen. “Plezier, houding, identiteit, variëteit en een doel, dat is een echte speler van FC Barcelona”, zo verzekerd Valdes. ”Voor ons als trainer is het van belang dat de spelers altijd positief in hun emoties zijn. We denken niet dat het alleen in het hoofd zit, het zit namelijk ook in je hart. Tactieken kun je altijd gebruiken, maar positieve emoties zijn het belangrijkst.”

Dit weekend reist Valdes met zijn selectie af naar Nederland, waar het in Eindhoven meedoet aan de Otten Cup. De Catalanen spelen op vrijdag onder meer tegen PSV en Kopenhagen.

Rivaldo over Neymar: “Een vertrek naar Madrid zou geen verraad zijn’’

Messi new tenue FC Barcelona

Video | Achter de schermen bij de jaarlijkse fotoshoot van FC Barcelona