in

Vader De Jong: ”Dit maak je niet iedere dag mee, dit is bijzonder”

De kogel is eindelijk door de kerk! Frenkie de Jong mag zich vanaf volgend seizoen speler van FC Barcelona noemen. Na maanden van speculeren en onderhandelen maakten Ajax en Barça eerder vanavond nieuws van de transfer van de middenvelder. De Jong gaf eerder al aan dat het altijd al een droom is geweest om voor de Catalaanse topclub te spelen. Dat kan zijn vader, John de Jong, natuurlijk als geen ander bevestigen. Dat deed hij dan ook in gesprek met RTV Rijnmond.

Gisteravond kwam het nieuws naar buiten dat Ajax en FC Barcelona een akkoord hadden bereikt over de overgang van Frenkie de Jong naar Catalonië. Vandaag was het dan ook geen moment stil. “Ik ben gewoon aan het werk, maar je wordt platgebeld. Dit maak je niet iedere dag mee, dit is bijzonder’’, aldus vader De Jong.

Droomclub

Niet alleen vandaag was een chaos. Het was de afgelopen maanden geen moment stil rondom De Jong. Zijn verrichtingen op het veld werden nadrukkelijk in de gaten gehouden door de internationale top. PSG, Manchester City, Bayern München, Juventus en Barcelona toonden allen interesse in de middenvelder van Ajax. “Eerst Juventus wegstrepen, daarna Bayern München. Dus toen bleven PSG, Manchester City en Barcelona nog over.’’

De Jong en Bartomeu
Frenkie de Jong samen met voorzitter Bartomeu.

De verwachting was dat De Jong voor PSG zou kiezen. Een delegatie van de Parijse topclub werd meerdere keren gespot in Amsterdam, in gezelschap van De Jong zijn zaakwaarnemer. Een transfer naar PSG leek een kwestie van tijd te zijn. Waarom het dan toch Barcelona werd? “Als klein jongetje had hij het al over Barcelona, zijn droomclub. En Lionel Messi speelt er natuurlijk ook. Als je daarmee mag gaan spelen, dan is dat geweldig’’, aldus een trotste vader.

Kansen

De kansen op speeltijd speelden een belangrijke factor bij de keuze van De Jong. John de Jong weet dat het middenveld van Barça al druipt van de kwaliteit. Toch heerst het vertrouwen dat zijn zoon zal slagen in Barcelona. “Altijd als hij op een hoger niveau ging spelen, paste hij zich altijd aan en was hij één van de betere spelers. We hopen dat dat in Spanje weer gaat gebeuren.’’

Pique vs Sevilla

Barcelona verliest van Sevilla bij debuut Boateng

Messi - Shirt - zwager

Video: Girona-fan zet zwager in voor shirt Messi