Barcelona verliest van Sevilla bij debuut Boateng

Pique vs Sevilla

Op de dag dat FC Barcelona de transfer van Frenkie de Jong bekend maakt, verliest het de heenwedstrijd van de kwartfinale in de Copa del Rey. Sevilla was in eigen huis met 2-0 te sterk voor de ploeg van Ernesto Valverde.

Ernesto Valverde koos er opnieuw voor om Lionel Messi niet op te stellen tegen Sevilla. En ook Luis Suarez en Coutinho begonnen vanaf de kant. Wel was er een plek voor Kevin-Prince Boateng. Maar ook met Boateng in de spits kreeg Barcelona weinig kansen in Sanchez Pizjuan. Malcom kreeg vlak voor rust de grootste kans, maar de Braziliaan schoot in het zijnet.

In de tweede helft deed de thuisploeg er een stapje bovenop en kreeg het de grotere kansen. Na een klein uur was het dan ook Sarabia die de thuisploeg op 1-0 zette, na een goede voorzet van Quincy Promes.

Valverde bracht na de 1-0 Luis Suarez en Philippe Coutinho in de ploeg om alsnog een doelpunt te forceren, maar de Catalanen kregen de bal zeer moeizaam voor het doel van de thuisploeg. Na balverlies van Coutinho was het zelfs de thuisploeg die de voorsprong verdubbelde. Ben Yedder kon na een snelle counter bij de tweede paal 2-0 binnen tikken.

Sevilla verdedigde in het laatste kwartier de 2-0 voorsprong en liet Barcelona niet in het zestienmetergebied komen. Kansen kreeg het dan ook niet meer. De Catalanen moeten volgende week tijdens de return in Camp Nou vol aan de bak om de 2-0 achterstand om te buigen.