in

Update: Undiano Mallenco vervangt Hernández Hernández in clasico

Hernandez Hernandez

Na een memorabele speelronde in de Liga staat deze week in het teken van de twee clasico’s. De Catalanen spelen zowel in de Copa del Rey als in de Liga tegen de Madrilenen. Maar wie heeft de leiding over beide duels?

Woensdag treffen Barcelona en Real Madrid elkaar in Santiago Bernabeu voor de return in de halve finale van de Copa del Rey. In Camp Nou werd het 1-1, waardoor beide ploegen vol aan de bak moeten om de finale van de beker te bereiken. Arbiter Murciano Sánchez Martínez moet het duel in goede banen zien te leiden. Eerder dit seizoen floot Martinez in de competitie ook al de clasico. Toen won Barcelona met 5-1. Burgo Bengoetxea assisteert Martínez via de VAR.

Zaterdag, enkele dagen na de clasico in de Copa del Rey, nemen Real Madrid en Barcelona het opnieuw tegen elkaar op. Dan strijden beide ploegen in de Liga verder voor de titel. Scheidsrechter Hernández Hernández is door de Liga aangewezen voor die clasico. Mateo Lahoz assisteert Hernández via de VAR.

Update 01-03-2019 – 14.02 uur:

Niet Hernández Hernández heeft zaterdag de leiding over de tweede clasico van de ze week, maar Undiano Mallenco. Hernández raakte deze week geblesseerd en is door de Spaanse voetbalbond vervangen door Mallenco, de arbiter die zijn laatste seizoen in de Liga fluit.

Jordi Alba

Barcelona na moeizame onderhandelingen toch akkoord met Jordi Alba

El Clásico

Clasico terugblik | De eerste ontmoeting van dit seizoen