in

Barcelona na moeizame onderhandelingen toch akkoord met Jordi Alba

Jordi Alba

FC Barcelona en Jordi Alba hebben donderdag een akkoord bereikt over een contractverlenging voor vijf seizoenen. Barcelona kwam pas laat in actie om het contract van de vleugelverdediger te verlengen, maar Bartomeu verzekerde in de afgelopen weken dat er een akkoord zou komen. De verdediger van Barcelona blijft tot de zomer van 2024 aan de club verbonden.

Jordi Alba heeft eindelijk een akkoord bereikt met FC Barcelona over een contractverlenging. De vleugelverdediger blijft ook de komende vijf seizoenen bij de club. Maar het had weinig gescheeld of de verdediger ging zijn geluk ergens anders zoeken. Barcelona kwam pas in het nieuwe jaar in actie voor Alba. Uiteindelijk was het voorzitter Josep Bartomeu die tijdens meerdere interviews liet weten dat Barcelona er alles aan zou doen om het contract van Alba te verlengen.

De voorzitter hield uiteindelijk woord en maakte donderdag bekend dat Alba tot de zomer van 2024 bij Barcelona blijft. De verdediger krijgt een ontsnappingsclausule van maar liefst 500 miljoen euro. In de komende dagen zal Alba zijn contract ondertekenen.

Jordi Alba speelde in totaal 282 wedstrijden voor Barcelona, waarin hij 14 keer scoorde. De razendsnelle verdediger won met Barcelona 14 prijzen.

El Clásico

El Clasico | Samenvatting Real Madrid – FC Barcelona (0-3)

Hernandez Hernandez

Update: Undiano Mallenco vervangt Hernández Hernández in clasico