in

Update: Barcelona versterkt zich met Canadees voor B-team

FC Barcelona B kende een moeilijke eerste seizoenshelft in de Segunda Division. Na een zeer goede start is de ploeg van trainer Gerard Lopez weggevallen naar een 19e plaats in de Liga 123.  De Catalanen versterkten zich in januari al met twee nieuwe aanwinsten, maar Barcelona wil uitpakken met de komst van Ballou Tabla. 

Volgens de Spaanse sportkrant Mundo Deportivo arriveert Tabla woensdag in Barcelona  om snel zijn handtekening te zetten bij de Catalanen.  Het 18-jarige talent speelde afgelopen seizoen voor Montreal Impact in de MLS en wordt gezien als één van de grootste Canadese talenten.

The Washington Post liet dinsdag al weten dat Barcelona, net als veel andere clubs interesse had in Tabla. De aanvaller zou echter toen al besloten hebben dat hij naar Barcelona wil.  Hoewel Tabla nog in de A1 mag spelen van Barcelona, zal hij aangetrokken worden voor Barcelona B. Hoeveel Barcelona gaat betalen voor de 18-jarige Ballou Tabla is niet bekend.

Update 25-01-2018, 18.30 uur:

FC Barcelona heeft zich definitief versterkt met Ballou Tabla. De 18-jarige talentvolle aanvaller komt over van Montreal Impact.  Donderdag doorstond Tabla de medische keuring waarna hij in het bijzijn van Jose Mari Bakero een contract tekende voor drie seizoenen.  Daarbij krijgt de Canadees een ontsnappingsclausule van maar liefst 25 miljoen euro bij. Mocht Tabla met twee seizoenen willen verlengen dan gaat zijn clausule omhoog naar 75 miljoen euro.

Video: Barça-spelers spelen Pro Evo Challenge

Suarez en Messi bezorgen Barcelona plek in halve finale beker