Suarez en Messi bezorgen Barcelona plek in halve finale beker

FC Barcelona heeft zich donderdagavond verzekerd van de halve finale van de Copa del Rey. De  ploeg van Ernesto Valverde moest een 1-0 achterstand tegen Espanyol zien weg te werken tijdens de return in Camp Nou.  Lionel Messi en Luis Suarez zorgden tijdens het debuut van Philippe Coutinho voor een 2-0 overwinning.

Ernesto Valverde koos er tijdens de return voor om zijn gebruikelijke opstelling te gebruiken. De coach kon  tegen Espanyol weer beschikken over Andrés Iniesta, die afgelopen week vanwege een blessure aan de kant bleef. Barcelona domineerde het duel volledig.

Na tien minuten was het ook al raak voor FC Barcelona. De achterstand was weggepoetst. Aleix Vidal was de gene die de bal strak voorzette en Luis Suarez hoefde er alleen zijn hoofd tegenaan te zetten: 1-0. Barcelona’s voorsprong werd na ruim 25 minuten verdubbeld door Lionel Messi. De Argentijn zag zijn afstandsschot van richting worden veranderd waardoor de  doelman naar de verkeerde hoek dook. Aan de 2-0 had de ploeg van Valverde  genoeg om zich te plaatsen voor de halve finale van de Copa del Rey.

In de tweede helft liet Ernesto Valverde  Philippe Coutinho na ruim een uur debuteren. Barcelona bleef de betere ploeg, Espanyol loerde op de counter. Maar Pique en Umtiti zorgden ervoor dat dat nauwelijks gebeurde. Kansen kreeg Barcelona nog via Rakitic, Suarez en Messi. De Argentijn zag een kopbal op de lat belanden, de andere twee mikten recht op de doelman na een voorzet van Coutinho.

Door de overwinning heeft Barcelona over twee duels met 2-1 gewonnen en plaatst het zich voor de halve finale van de Copa del Rey.  Zondag spelen de Catalanen in het eigen Camp Nou tegen Alaves.

Update: Barcelona versterkt zich met Canadees voor B-team