BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

UEFA stelt Duitse toparbiter aan voor Barcelona-Manchester United

De UEFA heeft zeker niet de minste scheidsrechter aangesteld voor de return van dinsdagavond tussen FC Barcelona en Manchester United. De terugwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League staat namelijk onder leiding van Felix Brych. De Duitser is geen onbekende voor Barcelona.

Felix Brych floot in het seizoen 2016/17 de Champions League-finale tussen Juventus en Real Madrid en in het seizoen 2013/14 de finale van de Europa League tussen Sevilla en Benfica. Barcelona-Manchester United is niet de eerste wedstrijd van Barcelona die onder leiding staat van de Duitse arbiter. Vijf keer eerder kreeg Barcelona te maken met Brych. Van die vijf wedstrijden werden er twee omgezet in een overwinning, twee eindigden in een gelijkspel en een in een nederlaag. De nederlaag werd geleden tegen Chelsea in 2012.

Ook voor de tegenstander van morgenavond, Manchester United, is Brych geen onbekende. De Duitser floot in het verleden zes wedstrijden van de huidige nummer vijf van Engeland. Manchester United kent onder leiding van Brych nog een ongeslagen status. Van de zes wedstrijden werden er namelijk drie gewonnen en drie gelijkgespeeld.

FC Barcelona-Manchester United begint morgenavond om 21:00 uur. De eerste wedstrijd in Manchester werd met 0-1 gewonnen door Barcelona.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like