in

‘Tumult in catacombe: Umtiti racistisch bejegend’

De Catalaanse derby tussen Espanyol en FC Barcelona eindigde zondag in een 1-1 gelijkspel. Op een slecht en nat bespeelbaar veld werd een echt gevecht zoals dat in een derby hoort. Grove overtredingen, opstootjes  en veel kaarten. Maar na het duel ging het nog een tijd.

ero weet namelijk te melden dat de opstootjes na het duel in de catacombe nog even door gingen tussen Espanyol en FC Barcelona. Vooral Samuel Umtiti werd bij het incident betrokken. De radiozender weet namelijk te melden dat Umtiti racistisch werd bejegend.  De verdediger werd volgens Onda Cero namelijk voor ‘zwarte’ uitgemaakt door een speler van Espanyol. Ook BeinSports  ving het gesprek op.

Gerard Pique, die bij het incident aanwezig was, moest een woedende Umtiti in bedwang zien te houden. ”Rustig Samu, Sergio Garcia komt zijn verontschuldigingen aanbieden”, zo schijnt Pique gezegd te hebben in de catacombe.  Ook op het veld scheen al het één en ander gezegd te zijn.  De arbiter heeft het incident wel in het wedstrijdrapport opgenomen, maar waarover staat niet vermeld. Bovendien schrijft de arbiter dat er geen geweld is gebruikt.

https://twitter.com/FutbolOfMessi/status/960201003214745601

Pique slaat terug: ”Dit is het laatste wat ik kon doen voor mijn familie”

Barcelona ziet Digne uitvallen met gebroken vinger