in

Pique slaat terug: ”Dit is het laatste wat ik kon doen voor mijn familie”

Gerard Pique is na de Catalaanse derby misschien wel de meest gehate speler op de Europese velden bij de fans van Espanyol. De verdediger van FC Barcelona scoorde zondag pas laat de gelijkmaker  in de derby en vierde zijn doelpunt voor de fans van Espanyol.

Na de controverse van de laatste paar weken tussen Gerard Piqué en Espanyol in Barcelona, waarbij zelfs de Spaanse voetbalautoriteiten tussenbeide kwamen, werden de gemoederen opgewarmd in de Catalaanse derby in het RCDE Stadion.

Pique werd tijdens de kwartfinale van de Copa del Rey, eerder deze maand, door de fans van Espanyol beledigd. Ook zijn familie en Shakira werden niet gespaard. En dat was niet voor het eerst. Zowel Espanyol als de Liga treden er nauwelijks tegen op. Tijdens de return in Camp Nou reageerde Pique met een opmerking die niet goed viel bij Espanyol. Aan de media liet Pique weten dat het duel met Espanyol geen stadsderby is.  Volgens Pique was het  Espanyol de Cornellà. Dat kon Espanyol niet waarderen en diende een klacht in. Daardoor doet de Liga momenteel  onderzoek naar de uitspraken van Pique.

https://twitter.com/8SentimentEspor/status/960223535405858821

Tijdens de Catalaanse derby voor de Liga sloeg Pique genadeloos terug. De verdediger maakte kort voor het eindsignaal de gelijkmaker voor Barcelona (1-1). Daarmee kreeg Pique het stadion stil, maar werd de sfeer grimmiger.   “Oneerbiedig?  Oneerbiedig omdat ze me veroordelen voor de uitspraken over Espanyol de Cornellà en niet wanneer ze mijn familie beledigen, dat is respectloos”, reageerde Pique na afloop van het duel.  ”We hadden onze verantwoordelijkheid moeten nemen, maar we zijn ook mensen die reageren op gebeurtenissen.  En dit was de limit. ”

Barcelona houdt hoofd boven water in Catalaanse derby

‘Tumult in catacombe: Umtiti racistisch bejegend’