in ,

‘Transfer wordt bevestigd aan de pokertafel’

De kans dat Lucas Lima volgend jaar inderdaad de clubkleuren van Barcelona verdedigt, wordt met de dag groter. De afgelopen dagen stonden de Braziliaanse kranten vol met het nieuws rond de eventuele transfer en ook op de nationale televisie is de transfer onderwerp van gesprek. Globe Esporte weet te melden dat de Braziliaanse middenvelder woensdagavond zijn transfer heeft bevestigd tijdens een avondje pokeren met Neymar.

De afgelopen dagen draaide de geruchtenmolen over een transfer van de middenvelder van Santos naar Barcelona op volle toeren. De geruchten werden krachtiger toen Fox en ESPN aan het begin van de week het nieuws naar buiten brachten dat Lima de eerste aankoop van Barça moet worden. De vertegenwoordigers van de speler, waaronder de vader van Neymar, ontkrachtten de geruchten echter tegenover Globe Exporte. Maar nu lijkt de transfer er dan toch echt te komen. Het zal nog wel even duren voordat de transfer wereldkundig wordt gemaakt, aangezien de speler pas vanaf 1 juli aanstaande een voorcontract kan tekenen. Zijn contract bij Santos loopt nog tot 31 december. Vanaf het moment dat hij een voorcontract mag tekenen duurt het dus nog zes maanden voordat hij de deur achter zich dicht zal trekken in Brazilië.

Er is echter nog een andere reden naast het feit dat de speler pas vanaf 1 juli een voorcontract mag tekenen. Dat is namelijk het voorkomen van een actie tegen de speler of Barça. In de lijn van de FIFA regels mag een club pas de onderhandelingen starten met een speler als de huidige werkgever daar toestemming voor heeft gegeven.

Aankomende maandag zal er een ontmoeting plaatsvinden tussen Lima, een vertegenwoordiger van Barcelona en de zaakwaarnemer van de speler, Neymar senior. De speler zou niet hebben benoemd met welke persoon binnen Barça wordt gesproken, maar het gerucht ging al eerder dat sportief directeur, Raül Sanlehhí, is afgereisd naar Brazilië. De directeur is er niet alleen voor Lima. Zo zou Sanlehhí ook in onderhandeling zijn met Palmeiras over een eventuele huur van Vitinho.

De details over het contract dat Lima zal tekenen in Catalonië zijn ook al naar buiten gekomen. Zo zal de speler een contract voor vijf jaar tekenen, met een salaris van 4 miljoen euro per jaar. Vorig jaar werd de speler al in verband gebracht met clubs uit Europa, waaronder Everton en Fenerbahçe. De aanbieding die hij van zijn huidige werkgever kreeg, Santos, was echter de enige concrete. Met Barcelona lijkt hij toch voor een Europese club te kiezen.

Met de waarschijnlijke komst van Lima begint Barça een aardig Braziliaans tintje te krijgen. Op het moment staan onder andere landgenoten Neymar, Rafinha en Marlon onder contract. Marlon werd onlangs definitief overgenomen van Fluminense. Rafinha lijkt echter de deur van Camp Nou achter zich dicht te trekken. De middenvelder heeft zich nooit echt in het basiselftal kunnen spelen en heeft de afgelopen jaren met veel langdurige blessures te kampen gehad. ESPN weet te melden dat Rafinha wel eens naar Arsenal zou kunnen vertrekken.

Lima komt sinds 2014 uit voor de Braziliaanse topclub en neemt bij een eventuele transfer afscheid met twee prijzen. Een doelpuntenmaker is het niet. In het huidige Braziliaanse seizoen heeft hij in 20 wedstrijden twee doelpunten gemaakt. Barça zal de speler aankomende winter presenteren. Ondanks dat hij pas in de winter overkomt, lijkt hij dus de eerste ‘zomeraankoop’ te worden.

Suarez opent trainingsveld bij oude club in Uruguay

‘Mogelijk uit- en derde shirt Barça uitgelekt’