in

‘Toekomst Enrique onzeker: Selectie zegt vertrouwen op’

De kans dat Luis Enrique zijn contract na dit seizoen verlengt bij FC Barcelona is na de nederlaag in Parijs een stuk kleiner geworden. Barcelona ging in de Champions League tegen Paris Saint-Germain met 4-0 onderuit.

“Ik ben de enige die verantwoordelijk is”, zei Luis Enrique na de nederlaag tegenover Jordi Grau, journalist van het Catalaanse TV3. De oefenmeester reageerde tegenover de media enorm vijandelijk en moest zelfs bij een aantal journalisten weggehaald worden om conflicten te voorkomen.

Uiteraard speculeerden de Spaanse media erop los. Cadena Cope weet woensdag te melden dat de selectie inmiddels het vertrouwen in Luis Enrique heeft opgegeven. Vooral het tactische onmacht was bij de selectie een grote teleurstelling. Het leek er op dat Barcelona de pauze nog altijd geen antwoord had op het veel sterkere PSG.

De Spaanse media verwacht daarom ook dat Luis Enrique zijn contract, dat nog tot de zomer van dit jaar loopt, niet zal verlengen. Eerder legde de oefenmeester de onderhandelingen met de club al stil om zich volledig te focussen op de Liga. Of Barcelona na deze nederlaag nog met Enrique verder wil onderhandelen is nog maar de vraag. Natuurlijk worden de eerste namen als opvolger ook al genoemd. Ronald Koeman wordt als voornaamste kandidaat genoemd.

Emery geeft Barcelona waanzinnig pak slaag in Parijs

MD: Colombiaans talent Mina in 2018 naar Barcelona