in

Ter Stegen stelt fans gerust: ‘Een vertrek is geen optie’

Marc-André Ter Stegen is na Lionel Messi misschien wel de belangrijkste speler van FC Barcelona. Zijn reddingen hebben de ploeg vaak genoeg behoed voor een nederlaag. Daarnaast is de Duitser met zijn karakter zeer geliefd bij de achterban. Toch vreesden de fans een vertrek van de doelman. In gesprek met het Duitse Kicker laat hij echter weten dat een vertrek geen optie is.

Ter Stegen kwam in de zomer van 2014 over van Borussia Mönchengladbach. Gedurende zijn eerste twee seizoenen in Barcelona kwam hij niet verder dan wedstrijden in de Champions League en Copa del Rey. Pas toen Claudio Bravo in de zomer van 2016 de overstap maakte naar Manchester City, werd Ter Stegen eerste keeper. Sindsdien ging het snel met de Duitser. Hij is onmisbaar voor zijn ploeg en zonder twijfel één van of misschien wel de beste doelman ter wereld.

Niet meer dan logisch dat Barcelona zijn in 2022 aflopende contract wil verlengen. De club en het management van de speler kwamen er echter nog niet uit. Volgens verschillende media wil Ter Stegen de op Messi na best betaalde speler van de selectie worden.

In gesprek met Kicker gaat de Duitser niet in op die geruchten, maar wel op de gesprekken over een vernieuwd contract. ‘Er hebben al gesprekken plaatsgevonden tussen mijn zaakwaarnemer en de club. De afgelopen periode was echter niet het juiste moment om te praten over een nieuw contract. We hebben besloten de gesprekken uit te stellen omdat we in tijden leven waarin veel mensen bezorgd zijn om hun gezondheid. Een vertrek komende zomer is in ieder geval geen optie.’

De doelman voelt zich op zijn plek in Barcelona, waar hij samen met zijn vriendin Dani een mooi leven opbouwt. Marc-André en Dani verwelkomden op 28 december jongstleden hun zoontje Ben. Het gezin is de afgelopen periode goed doorgekomen en Ter Stegen is ongetwijfeld blij dat hij gewoon weer dagelijks met zijn vak bezig is. ‘Fysiek zijn we zelden op zo’n hoog niveau geweest en mentaal zullen we veel meer gefocust zijn op de resterende wedstrijden. We staan er goed voor, maar Real Madrid zal ons niets cadeau geven.’

Tonali

Voorzitter Brescia onthult aanbod FC Barcelona

‘Martinez persoonlijk rond met Barça: meerjarig contract en een dik salaris’