in

‘Martinez persoonlijk rond met Barça: meerjarig contract en een dik salaris’

FC Barcelona is een stap dichterbij de komst van Lautaro Martinez. De Catalanen hebben een overeenstemming bereikt met de Argentijn over een meerjarig contract. Dat meldt Sport. Martinez zou naar verluid jaarlijks twaalf miljoen euro kunnen opstrijken in Barcelona. De club moet echter nog wel een akkoord zien te bereiken met Inter Milan.

Het is al maanden geen geheim meer dat Barcelona zich graag versterkt met Martinez. De koploper van Spanje is op zoek naar een nieuwe aanvalsleider en de aanvaller van Inter Milan voldoet aan de wensen van de Catalaanse clubleiding. Hij maakt dit seizoen veel indruk in Italië en Europa. In 22 competitiewedstrijden was hij goed voor twaalf doelpunten en twee assists en ook in de Champions League kon hij uitstekende cijfers overleggen. In zes groepswedstrijden was hij vijf keer trefzeker, waaronder één keer in Camp Nou.

Ruildeal

Martinez zou volgens verschillende media Inter Milan alleen willen verlaten voor Barcelona. Lionel Messi lijkt daarin de doorslag te geven. Martinez en Messi komen samen uit voor het nationale elftal van Argentinië en wisten elkaar op de recente Copa América blindelings te vinden. De Italiaanse topclub is op de hoogte van Martinez zijn wens, maar is niet van plan om hem voor een appel en een ei te laten gaan. Onlangs meldden verschillende media dat Inter Milan hem alleen wil laten gaan voor de 111 miljoen die in zijn contract staat. Dat bedrag is Barcelona, mede door de coronacrisis, veel te gortig. De Catalanen hopen een deel van dat bedrag te bekostigen door twee spelers bij de deal te betrekken.

Meerdere spelers van Barcelona worden in verband gebracht met een overstap naar Milaan. Daartoe behoren onder meer Nelson Semedo, Arturo Vidal en Ivan Rakitic. Eerstgenoemde zou echter een voorkeur hebben voor Manchester City. Daarentegen zou Vidal een terugkeer naar Italië wel zien zitten.

Icardi

Mocht Martinez naar Barcelona verkassen, verliest Inter Milan wederom een spits. De club nam deze week al afscheid van Mauro Icardi. De Argentijn kwam dit seizoen op huurbasis uit voor Paris Saint-Germain en de Fransen hebben de optie tot koop gelicht. Icardi vertrekt voor 50 miljoen euro definitief naar Parijs en is daarmee de eerste grote transfer ten tijde van het coronavirus.

Ter Stegen stelt fans gerust: ‘Een vertrek is geen optie’

Barcelona Femení licht optie in contract Lluís Cortés