in

Ter Stegen: ”Als ik niet zo kalm was geweest, was de wedstrijd een stuk moeilijker”

Ter-Stegen-FC-Barcelona

FC Barcelona wist zaterdag met 1-5 te winnen van Leganes. De wedstrijd had volgens keeper Marc André ter Stegen een stuk moeilijker kunnen zijn als Barca niet rustig bleef. De Duitser, die vorige week nog een penalty stopte tegen Celtic, lijkt in bloedvorm te zijn. 

Het had allemaal heel anders kunnen aflopen tegen Leganes. De ploeg die vorig jaar nog in La Liga 2 speelde oogde heel sterk, liet de 24-jarige Ter Stegen weten: ”De uitslag is een beetje misleidend als je naar de beginfase van de wedstrijd hebt gekeken. Als ik niet kalm was gebleven, had het anders kunnen lopen. Ze drukten ons zo ver naar achteren, het beloofde een heel moeilijke wedstrijd te gaan worden.”

”Toen wij eenmaal de eerste 2 doelpunten maakten, werd het makkelijker. De verandering naar een 3-4-3 formatie pakte goed uit, iedereen wist wat hij moest doen door de instructies die we kregen van Luis Enrique”, aldus Ter Stegen.

Barcelona kan zich nu klaar gaan maken voor alweer de volgende competitiewedstrijd, aankomende woensdag. De Catalanen ontvangen Atletico Madrid in eigen huis om 22:00 uur. De Madrilenen wisten zaterdag met 5-0 te winnen van Sporting Gijon en oogden sterk.

Luis Enrique: “We begonnen briljant”

Barcelona start voorbereiding op topper tegen Atletico