in

Luis Enrique: “We begonnen briljant”

Luis Enrique zag zaterdag wederom een andere formatie van FC Barcelona winnen. De Catalanen waren met 5-1 te sterk voor promovendus Leganés. Na het duel ging het vooral over de vele wisselingen binnen de selectie. 

Volgens coach Enrique was er niks vreemd aan. ”Normaal wordt er ook zo gespeeld”, zei de coach na afloop, die daarmee doelde op vijf verdedigers. “Het idee was zeker risicovol, maar ik wil dat spelers een uitdaging durven aan te gaan. Dat deden ze vandaag en het pakte goed uit.”

Luis Enrique vond dat Leganés goed uit de startblokken kwam tegen Barcelona. “Leganés begon sterk en vol bravoure aan de wedstrijd en zorgde daardoor ook voor problemen, maar daarvan konden wij ook gebruik maken doordat er veel ruimte ontstond. Ik vond dat we briljant begonnen, hadden we dat niet gedaan dan waren we in de problemen gekomen.”

Luis Enrique kreeg afgelopen week de nodige kritiek door het rouleren binnen de selectie. Tegen Leganés deed de oefenmeester dat wederom. “We hebben dit seizoen alle spelers nodig om succesvol te zijn en tot nu toe doet iedereen het goed, ik hoop dat ze zo goed blijven”, aldus Enrique over zijn selectie. ”We hebben in vier dagen weer een wedstrijd tegen Atletico Madrid en het is normaal voor coaches om spelers te rouleren. Busquets gaf ik rust omdat hij geen rust kreeg tijdens de interlandperiode. Ik heb hem natuurlijk liever op het veld omdat hij geweldig is, maar hij moet rust krijgen zodat hij op zijn best is aan het einde van het seizoen.”

Samenvatting | Leganés – FC Barcelona (1-5)

Ter-Stegen-FC-Barcelona

Ter Stegen: ”Als ik niet zo kalm was geweest, was de wedstrijd een stuk moeilijker”