in ,

‘Suárez niet naar Ajax, maar naar Juventus: speler persoonlijk akkoord met Oude Dame’

Na zes jaar lijkt er toch echt een einde te komen aan het huwelijk tussen FC Barcelona en Luis Suárez. De Uruguayaan, die eerst nadrukkelijk in verband werd gebracht met een terugkeer naar Ajax, zou persoonlijk akkoord zijn met Juventus. Dat schrijft La Gazzetta dello Sport.

Kort na zijn aanstelling als hoofdtrainer van FC Barcelona informeerde Ronald Koeman meerdere spelers dat ze niet in zijn plannen voorkomen. De vandaag naar Sevilla vertrokken Ivan Rakitic, Arturo Vidal, maar ook Luis Suárez. De Uruguayaan kwam in de zomer van 2014 over van Liverpool en schoot in zijn eerste seizoenen de ene na de andere bal tegen de touwen. Ook in het afgelopen seizoen was hij met 21 doelpunten redelijk op schot. Toch mag hij vertrekken. Niet heel gek natuurlijk. El Pistolero is in bezit van een aflopend contract en blaast in januari alweer 34 kaarsjes uit. Willen de Catalanen nog wat verdienen aan de spits, moet hij deze transferperiode verkocht worden.

En dan lijkt niet Ajax, maar Juventus de belangrijkste kandidaat om hem over te nemen. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde La Gazzetta dello Sport zijn de Oude Dame en Suárez inmiddels akkoord over een jaarloon van tien miljoen euro. De Italianen moeten echter eerst af zien te komen van Gonzalo Higuain. De Argentijn is één van de grootverdieners in de selectie, maar komt niet in de plannen voor van Andrea Pirlo, sinds deze zomer de nieuwe oefenmeester.

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Inzameling handtekeningen voor motie van wantrouwen begonnen

De Jong heeft Messi nog niet gebeld: ‘Dat ga ik ook niet doen’