in

CryCry

‘Juventus neemt Suárez voor een prikkie over van FC Barcelona’

Luis Suarez

Een vertrek van Luis Suárez leek lang uitgesloten, maar er lijkt nu toch echt een einde te komen aan het huwelijk tussen de Uruguayaan en FC Barcelona. Hij komt niet voor in de plannen van Ronald Koeman en meerdere clubs zouden hun interesse al kenbaar hebben gemaakt. De club die serieus werk maakt van Suárez, is Juventus. De Italianen weten inmiddels hoeveel de doelpuntenmachine moet kosten. Niet schrikken: slechts drie miljoen euro.

Dat meldt journalist Tancredi Palmeri, die bekend staat als transferspecialist. Drie miljoen euro staat natuurlijk in het niets bij het bedrag dat Barcelona in de zomer van 2014 neerlegde voor Suárez. Maar gezien het feit dat de club zo graag van hem af wil en hij in bezit is van een eenjarig contract, is het helemaal niet zo gek. De Catalanen lieten David Villa (red: 2,1 miljoen euro) voor een prikkie de overstap maken naar Atlético Madrid en ook Ivan Rakitic (red: 1,5 miljoen), die onlangs afscheid nam, vertrok voor een – heel – klein bedrag naar Sevilla. FC Barcelona is maar wat blij met het feit dat het torenhoge salaris van Suárez geschrapt kan worden. De Uruguayaan is een van de absolute grootverdieners in de selectie. Ook in dienst van Juventus zal hij aardig wat neerstrijken, naar verluidt zo’n tien tot twaalf miljoen euro.

Doelpuntenmachine

De Oude Dame was in eerste instantie niet bereid om aan de speler zijn eisen te voldoen, maar door de interesse van Paris Saint-Germain ging de club er toch mee akkoord. En zo lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat Suárez de deur in Barcelona achter zich dicht slaat. Alweer zes jaar geleden arriveerde hij in Camp Nou. Het duurde vervolgens een aantal maanden voordat hij zijn debuut mocht maken, maar eenmaal binnen de lijnen, was hij direct van waarde voor de ploeg. Zijn cijfers zijn dan ook abnormaal. In 283 officiële wedstrijden was hij 198 keer trefzeker en leverde hij 109 assists. Hij bleek de 81,72 miljoen euro die Barça voor hem betaalde, meer dan waard te zijn. De drie miljoen die Juventus neerlegt, kan overigens door bonussen nog met dertien miljoen euro oplopen.

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Barcelona presenteert derde tenue 2020/21

‘Bayern München deed navraag naar Pedri na historische kwartfinale’