in

Setién onder de indruk van Martinez: ‘Hij is een buitengewone speler’

Dat Lautaro Martinez de grote zomeraankoop moet worden van FC Barcelona, is al maanden geen geheim meer. De Catalanen zijn erg gecharmeerd van de Argentijn en zien hem als ultieme vervanger van Luis Suárez. Volgens verschillende media zijn Barça en Inter Milan ook al dichtbij een overeenstemming. Daar zou Quique Setién in ieder geval heel blij mee zijn.

‘Er zijn vier of vijf spelers die buitengewoon zijn en het niveau van Barcelona halen. Martinez is een speler die erg goed in dit team zou passen, net als andere spelers die van hetzelfde niveau zijn als hij’, vertelt Setién in gesprek met BeIN Sports.

Martinez maakte dit seizoen veel indruk in het shirt van Inter Milan. Zo scoorde hij in 22 competitiewedstrijden twaalf keer en leverde hij drie assists. De cijfers die hij in de Champions League kan overleggen, zijn nog beter. In zes groepswedstrijden was hij goed voor vijf doelpunten. De Argentijn was onder meer trefzeker in de uitwedstrijd tegen Barcelona.

Martinez heeft in zijn contract een ontsnappingsclausule van 111 miljoen euro, maar die is Barcelona te gortig. De Catalanen hopen een deel van dat bedrag te bekostigen door een eigen speler in de deal te betrekken. Meerdere spelers worden door de media in verband gebracht met een vertrek naar Milaan. Zo hoopt Barcelona Nelson Semedo, Ivan Rakitic, Arturo Vidal of Junior Firpo de omgekeerde weg te kunnen laten bewandelen.

Officieel: Bayern München licht aankoopoptie Coutinho niet

Spaanse overheid geeft groen licht voor hervatting LaLiga