in

Officieel: Bayern München ligt aankoopoptie Coutinho niet

Phillipe Coutinho keert met ingang van volgend seizoen terug bij FC Barcelona. Bayern München heeft de aankoopoptie niet gelicht. De Duitsers konden de Braziliaan voor 120 miljoen euro definitief overnemen, maar kunnen zich dat soort bedragen niet permitteren ten tijde van de coronacrisis.

Dat bevestigde voorzitter Karl-Heinz Rummenige in gesprek met Der Spiegel. ‘We hebben de aankoopoptie niet gelicht en de deadline daarvoor is inmiddels ook verstreken’, aldus de voorzitter van Bayern München. ‘We zullen intern de samenstelling van ons team voor volgend seizoen bespreken en bekijken of Coutinho daar al dan niet nog een plaats in heeft.’

Coutinho verruilde in januari 2018 Liverpool voor Barcelona. De Catalanen betaalden een recordbedrag van 145 miljoen euro voor de Braziliaan. De verwachtingen waren hooggespannen. Hoewel hij een sterk begin kende in Barcelona, maakte hij de verwachtingen geen moment waar.

De club besloot hem daarom te verhuren aan Bayern München. Tot de ‘coronapauze’ kwam hij in 23 van de 25 competitiewedstrijden in actie. Daarin kwam hij 8 keer tot scoren en leverde hij 6 keer een assist. Dat zijn prima cijfers, maar het is geen geheim dat Bayern München niet overtuigd is van zijn kwaliteiten. Van de 23 wedstrijden begon hij niets voor niets slechts 15 als basisspeler.

De Duitsers hebben de competitie inmiddels weer hervat, maar door een enkelblessure ging de hervatting tegen Union Berlin aan Coutinho zijn neus voorbij.

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Geruchtenmolen Nelson Semedo draait op volle toeren

Setién onder de indruk van Martinez: ‘Hij is een buitengewone speler’