in

Setién duidelijk: ”Iedereen moet vechten voor zijn plek”

Quique Setién

Voor Quique Setién begint het avontuur bij FC Barcelona zondag pas echt. De coach staat aan de vooravond van zijn eerste duel met FC Barcelona. In de persconferentie gaf de coach aan dat zijn spelers moeten knokken om in aanmerking te komen voor een basisplaats.

”Natuurlijk zijn er spelers die hoger in de hiërarchie staan, maar ik wil dat zij ook denken dat ze om hun positie moeten vechten”, zo zei Setién tijdens de persconferentie. ”Ik heb iedereen verteld dat de opstellingen in de trainingen geen enkele garantie geven voor een basisplaats tijdens de wedstrijd.”

Riqui puig

Sinds de aanstelling van Quique Setién traint het grote talent Riqui Puig iedere dag mee. De talentvolle middenvelder maakt zelfs kans om zondag opgeroepen te worden voor het duel met Granada. Of de middenvelder daadwerkelijk de kans krijgt onder Setién is de grote vraag. ”Riqui kans op speelminuten? Ik moet de spelers van Barcelona B beter leren”, aldus de coach. ”Riqui is een geweldig talent, net als veel andere spelers bij Barça B. Maar meestal kijk ik niet naar de namen, maar naar wat ze kunnen.”

Voor FC Barcelona is het zondag de eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Ernesto Valverde. Het duel met Granada begint om 21.00 uur en is live te volgen via onze social media-kanalen.

‘Barcelona gaat in februari werk maken van Japanse tiener’

Barcelona Femení verslaat Rayo Vallecano in Estadi Johan Cruyff