in

‘Selectie FC Barcelona weigert nieuwe salarisverlaging’

Er is geen dag waarop FC Barcelona niet in het nieuws komt. De club wordt dit jaar niet gespaard. Een afstraffing in de Champions League, heibel in het bestuur, spelers die moeten vertrekken en daar komt het coronavirus nog eens bij. Om dat laatste komt FC Barcelona op korte termijn mogelijk met maatregelen. Deze keer gaat het wederom om de salarisherverdeling die de club heeft gepland voor de spelers en werknemers, als een maatregel om de economische verliezen door het coronavirus op te lossen. De selectie is tegen het besluit, al zijn er drie spelers die wel mee willen werken.

Het is de bedoeling dat de club de uitgaven met 30% gaat verminderen. De spelers van FC Barcelona worden daarmee het zwaarst belast. Hun salaris drukt op de begroting, waardoor de spelers moeten inleveren Een groot deel van de selectie deed dat eerder dit jaar al, maar zijn nu niet bereidt om zo snel ja te zeggen.

De selectie van FC Barcelona zou volgens Catalunya Ràdio niet bereid zijn om de voorwaarden die worden aangeboden door Josep María Bartomeu te accepteren. De raad van bestuur is begonnen met de onderhandelingen met zowel de werknemers als de spelers om zo tot een akkoord te komen. Mocht er geen akkoord komen tussen beide partijen dan zal er een juridische procedure worden gestart die twee weken zal duren. Mocht er dan nog geen deal zijn dan kan de club eenzijdig een beslissing nemen.

Een besluit dat de kleedkamer van FC Barcelona niet bevalt. Een groot deel van de selectie zou volgens de radiozender zijn handtekening onder een afwijzing hebben gezet. Frenkie de Jong, Ter Stegen en Lenglet zouden daar niet voor hebben gekomen. Zij vinden dat ze net zoals de andere werknemers van de club behandeld moeten worden en zijn daarom bereidt om salaris in te leveren. In de komende weken moet duidelijk worden of de betrokken partijen tot een akkoord komen.

What do you think?

-2 points
Upvote Downvote

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Frenkie de jong tegen Getafe

Samenvatting | Fout Frenkie zorgt voor eerste nederlaag Koeman

Barcelona Femení dendert door met ruime zege bij Sporting Huelva