in ,

Barcelona Femení dendert door met ruime zege bij Sporting Huelva

Er staat momenteel geen maat op Barcelona Femení. De regerend landskampioen won zondagmiddag ook de derde competitiewedstrijd bij Sporting Huelva. En opnieuw werd het een zege met ruime cijfers.

Barcelona Femení kwam net als in de afgelopen weken prima uit de startblokken. Al in de vierde minuut zorgde de Nigeriaanse spits Asisat Oshoala voor de openingstreffer. Vlak daarna was het opnieuw raak en ditmaal kwam het doelpunt van Kheira Hamraoui. De ploeg uit Catalonië liet meteen even zien wie de baas op het veld was. Het was dan ook niet gek dat de wedstrijd nog voor de rust werd beslist door de 0-3 van Alexia Putellas.

Ook na rust wist Barcelona Femení het net te vinden. In de tiende minuut van de tweede helft nam Mariona Caldentey de 0-4 voor haar rekening. Lieke Martens wist helaas geen doelpunt te maken. De Nederlandse aanvalster begon in de basis en ze werd na 67 minuten vervangen door Caroline Graham Hansen. Het bleek een goede wissel van trainer Lluis Cortés. De Noorse invalster was een kwartier voor tijd verantwoordelijk voor de 0-5. Een paar minuten later mocht Bruno Vilamala juichen, want zij bepaalde de eindstand op 0-6.

Barcelona Femení staat na drie speelrondes in de Liga Iberdrola bovenaan met negen punten. De ploeg wist dus alle wedstrijden te winnen heeft een indrukwekkend doelsaldo van 16 doelpunten voor en 0 tegen.