in

‘Selectie Barcelona heeft nog vertrouwen in Valverde’

Ernesto Valverde

Voor FC Barcelona eindigde donderdag het avontuur in de Spaanse Supercup. De Catalanen gingen in de halve finale met 3-2 onderuit tegen Atletico Madrid. Voor de fans was de wijze waarop de ploeg werd uitgeschakeld zeer pijnlijk en dus staat de positie van coach Ernesto Valverde weer ter discussie. Desondanks lijkt Valverde het seizoen af te maken bij Barcelona, maar staat Ronald Koeman hoog op het lijstje voor komend seizoen.

Na de pijnlijke nederlaag in Saoedi-Arabië werd er op social media niets anders verwacht dan het ontslag van coach Valverde. Voor FC Barcelona en de selectie is dat geen optie. Zij hebben het volste vertrouwen in Valverde. Enkele spelers werd na het duel gevraagd naar de positie van Valverde. ”Ja, wij hebben nog vertrouwen in hem”, zei Lionel Messi na afloop van het duel, terwijl Suarez de schuld bij de ploeg legde. ”Dit is niet de schuld van Valverde, wij hebben als team gefaald.”

Voor de directie van FC Barcelona is er voorlopig ook geen reden tot ontslag. De Catalanen staan nog altijd op eerste plaats in de LaLiga en ook in de Champions League zijn er nog geen problemen voor Barcelona.

Ronald Koeman

Toch weet het Spaanse Cadena Ser een dag na het duel te melden dat Barcelona na het seizoen afscheid gaat nemen van Valverde. Zij beweren dat Josep Bartomeu, de voorzitter van FC Barcelona, Ronald Koeman als topkandidaat ziet. De Nederlander stak dit jaar niet onder stoelen of banken dat hij ook graag naar Barcelona wil. Koeman heeft bij het Nederlands elftal zelfs een clausule in zijn contract waarmee hij na het EK naar Barcelona kan vertrekken.

Samenvatting | FC Barcelona – Atletico Madrid (2-3)

Xavi

‘Barcelona praat in Doha met Xavi over functie als hoofdcoach’