in

‘Barcelona praat in Doha met Xavi over functie als hoofdcoach’

Xavi

FC Barcelona was vrijdag niet alleen voor de geblesseerde Ousmane Dembélé in Doha, de Catalanen spraken ook met clublegende Xavi Hernández, die momenteel coach is van Al-Sadd, over een functie als hoofdcoach bij FC Barcelona.

Éric Abidal (technisch directeur en ook ex-speler) en Oscar Grau (bestuursvoorzitter) zijn in Doha om Ousmane Dembélé te bezoeken, die daar revalideert van zijn blessure. Maar volgens RAC1 was Barcelona niet alleen voor de aanvaller in Qatar, de twee zouden ook hebben gesproken met Xavi Hernández over de functie als hoofdcoach.

FC Barcelona werd donderdag in de halve finale van de Spaanse Supercup uitgeschakeld door concurrent Atletico Madrid. Sindsdien staar de positie van Ernesto Valverde op wankelen. De coach kan dit seizoen echter sowieso al weinig goed doen bij de fans van de club, want onder Valverde speelt Barcelona niet meer het tiki-taka-voetbal wat ze gewend zijn.

Met de mogelijke komst van Xavi zal dat probleem worden opgelost. De 39-jarige Xavi won tussen 1998 en 2015 namelijk alle prijzen die er te winnen zijn met FC Barcelona en de voormalig aanvoerder van de club was in die tijd dé regisseur van het tiki-taka-voetbal.

Niemand minder dan Lionel Messi zou een belangrijke rol hebben gehad bij de plannen. De aanvoerder van FC Barcelona zou koste wat het kost zijn goede vriend Xavi voor de groep willen hebben. Marca schrijft zelfs dat Barcelona Xavi per direct voor de groep wil zetten na het debacle in Saoedi-Arabië.

Ernesto Valverde

‘Selectie Barcelona heeft nog vertrouwen in Valverde’

Suarez nu toch echt onder het mes, Barcelona is de aanvaller weken kwijt