in

Umtiti, Barça’s eerste blessure na quarantaine

Samuel Umtiti

De spelers van FC Barcelona namen zaterdag deel aan de tweede sessie van de individuele training, nadat de spelers bijna zestig dagen thuis zaten in quarantaine vanwege het coronavirus. Na het uitvoeren van de coronavirus test afgelopen woensdag, en de ontdekking dat geen enkele speler van het eerste team was geïnfecteerd , gaf de medische afdeling het groene licht om terug te keren naar het trainingscomplex.

De eerste weken zullen echter verre van normaal zijn. De sessies zullen gericht zijn op het fysieke werk, en zullen individueel worden uitgevoerd, op drie verschillende gebieden, en altijd met respect voor de veiligheidsafstand. De eerste groep was gepland voor deze zaterdag om 9.30 uur en de tweede rond 11.30 uur. Daarnaast moet worden opgemerkt dat Setien deze eerste dagen maximaal zes spelers van de jeugdopleiding aanhaalt: Iñaki Peña, Araujo, Collado, Monchu, Riqui Puig en Ansu Fati.

Volgens AS heeft de selectie van Barcelona tijdens de quarantaine een strikt programma moeten volgen. De spelers zouden slechts 2 kilo hebben mogen aankomen. Volgens de krant zijn de spelers fitter teruggekeerd dan de staf had verwacht.

Slecht nieuws: Umiti

Tijdens de eerste training viel direct op dat Samuel Umtiti ontbrak. Zoals gemeld door de medische diensten van de club, heeft de Franse verdediger een spierblessure aan zijn rechterbeen. De komende dagen moet uitwijzen wanneer Umtiti weer met de groep mee kan trainen.

De blessure komt voor Umitit op een slecht moment, want de verdediger staat namelijk mede door zijn vele blessures op de nominatie om te vertrekken. Umtiti miste in vier seizoenen namelijk al 58 wedstrijden, wat ongeveer gelijk staat aan 9 maanden van afwezigheid. Kiest Quique Setién komende zomer voor Araujo, Todibo of blijft hij toch vertrouwen in Umtiti?

In beeld: selectie van FC Barcelona keert terug op het trainingsveld

Opnieuw zorgen voor Barcelona: Coutinho weken uitgeschakeld