in

Ronaldo, de nieuwe grootaandeelhouder van Real Valladolid

Ronaldo Luiz Nazario da Lima is sinds maandag de grootste aandeelhouder van Real Valladolid geworden na het verwerven van 51% van de aandelen van de club. Ronaldo nam die aandelen over van Carlos Suarez, de voorzitter van de club. Dat maakte Valladolid maandag via een persconferentie bekend. Volgens de Spaanse media heeft de voormalig speler van FC Barcelona persoonlijk 30 miljoen euro in de club gestoken.

Real Valladolid promoveerde het afgelopen seizoen naar het hoogste niveau van Spanje. De club staat na drie duels zestiende in La Liga. ”We willen eerst met de club op het hoogste niveau blijven uitkomen”, zei Ronaldo tijdens de persconferentie. ”Daarna willen we stap voor stap hogerop. Ik wil dat iedereen een bijdrage kan leveren aan deze club. Dus kom met ideeën, meningen en kritische punten.”

Ronaldo had al aandelen in de Amerikaanse club Fort Lauderdale Strikers. Ronaldo speelde in het seizoen 96/97 in het shirt van FC Barcelona. In dat seizoen wist hij maar liefst 34 keer te scoren en won hij met de club de Europa Cup II. Bovendien werd Ronaldo verkozen tot de beste speler van de wereld.

 

Bizar! Messi buiten top drie gelaten bij nominatie voor FIFA’s ‘The best’

Messi: ”Het wordt tijd dat we de Champions League weer eens winnen”