in

Bizar! Messi buiten top drie gelaten bij nominatie voor FIFA’s ‘The best’

De FIFA heeft maandag de drie kandidaten bekend gemaakt die op 24 september gaan strijden om de titel voor de beste speler van de wereld. Cristiano Ronaldo, Mo Salah en Luka Modric zijn door de Wereldvoetbalbond genomineerd. Opvallend genoeg heeft de FIFA Lionel Messi buiten die top-3 gelaten. 

De afwezigheid van Lionel Messi in de lijst is opvallend te noemen. Messi won afgelopen seizoen namelijk met FC Barcelona zowel de landstitel als de Spaanse Copa del Rey. Bovendien werd Lionel Messi de topscorer van de Liga en won hij de Gouden Schoen.

Lionel Messi speelde met zijn land Argentinië een niet al te best Wereldkampioenschap in Rusland, maar de Argentijnen kwamen wel verder in het toernooi dat bijvoorbeeld het Portugal van Cristiano Ronaldo.

De nieuwe ‘The Best’ prijs van de FIFA is de vervanger van de voormalige Ballon d’Or prijs. De prijs wordt sinds 2016 in de nieuwe vorm uitgereikt. Messi werd in de twee voorgaande edities beide keren tweede. Wel is Lionel Messi met zijn doelpunt voor Argentinië genomineerd voor de Puskas Award.

Malcom FC Barcelona

Barcelona ruim een week zonder geblesseerde Malcom

Ronaldo, de nieuwe grootaandeelhouder van Real Valladolid