in

Real Madrid wacht al ruim vijf jaar op thuisoverwinning tegen Barcelona in de Liga

Een 1-0 nederlaag op bezoek bij Levante en een 1-2 nederlaag in eigen huis tegen Manchester City. Nee, Real Madrid verkeert niet in haar beste vorm. En dan komt zondagavond ook nog eens FC Barcelona op bezoek. Real Madrid wacht al bijna zes jaar op een thuisoverwinning tegen Barcelona in de competitie.

Voor de laatste keer dat Real Madrid in eigen huis te sterk was voor Barcelona, moeten we terug naar 25 oktober 2014. Luis Suárez maakte destijds zijn eerste officiële minuten in het shirt van Barcelona. De bezoekers kwamen dankzij een vroeg doelpunt van Neymar nog op voorsprong, maar de thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind. Doelpunten van Cristiano Ronaldo, Pepe en Karim Benzema bezorgden de ploeg van toenmalig trainer Carlo Ancelotti de drie punten.

Sindsdien won Barcelona elk seizoen in Santiago Bernabéu. In 2015 werd het door doelpunten van Luis Suárez (twee keer), Neymar en Andrés Iniesta maar liefst 0-4. Het seizoen daarop speelde Lionel Messi één van zijn beste Clásico’s in zijn loopbaan. Door twee doelpunten van de Argentijn waren de Catalanen met 2-3 te sterk voor hun eeuwige rivaal. Enkele maanden na Messi zijn galavoorstelling, won Barcelona twee dagen voor kerst met 0-3.

Vorig seizoen won Barcelona dankzij een doelpunt van Ivan Rakitic met 0-1. Denk jij trouwens alles te weten over de historie van Barcelona op bezoek bij Real Madrid? Doe dan hier de quiz!

El Clásico

Vandaag een jaar geleden: Suárez steelt de show in Santiago Bernabéu

Jordi Alba | FC Barcelona

FC Barcelona heeft Alba terug voor El Clásico