Real Madrid kampioen na teleurstellende avond in Camp Nou

FC Barcelona heeft donderdagavond zelf de titelkansen weggeven. Hoewel Real Madrid aan een overwinning op Villarreal genoeg had voor de landstitel, was het FC Barcelona dat in eigen huis weinig weerstand bood. De Catalanen morsten 3 punten tegen Osasuna, die met een 1-2 overwinning uit Camp Nou vertrokken.

Barcelona speelde donderdagavond net als de afgelopen weken zeer matig. De ploeg kon maar nauwelijks de aanvallers bereiken en het voetbalde in een zeer laag tempo. Kansen kreeg het via enkele vrije trappen van Lionel Messi, maar ook de Argentijn had het vizier niet op scherp in de eerste helft. De bezoekers daarentegen wel. Zij benutte na een kwartier spelen één van de weinige aanvallen via Arnaiz. De aanvaller volleerde, volledig vrijstaand, 0-1 achter Ter Stegen.

In de tweede helft probeerde Barcelona wel meer druk naar voren te geven, maar de Catalanen speelden zonder flair en leken zich neer te leggen bij het feit dat Real Madrid de landstitel zou veroveren. Een vrije trap van Messi zorgde nog wel voor de 1-1, maar in de absolute slotfase van het duel gaf de ploeg van Quique Setién de wedstrijd zelfs nog uit handen. Een snelle counter van Osasuna werd bij de tweede paal binnen getikt door Torres.

Daarmee verliezen de Catalanen niet alleen de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, ook de landstitel gaat dit jaar aan FC Barcelona voorbij. Zondag speelt FC Barcelona tegen Alaves en kan het zich daarna gaan richten op de Champions League.