in ,

‘Razendsnelle buitenspeler moet aanval Barça versterken’

Barça is achter de schermen druk bezig met de terugkeer van Gerard Deulofeu. De 23-jarige buitenspeler speelde het afgelopen halfjaar op huurbasis voor AC Milan. Deulofeu staat echter nog onder contract bij Everton, de club die hem in 2015 uit Barcelona haalde. De buitenspeler kende een uitstekend halfjaar bij AC Milan en Barça geeft hem daarom graag nog een kans om zich te bewijzen in Catalonië.

Bij de verkoop van Deulofeu aan Everton in 2015 heeft de club een optie gelicht om de speler voor een bepaald bedrag terug te kopen. Het zou gaan om een bedrag van 12 miljoen euro. De deadline van deze optie loopt echter tot 30 juni en dat betekent dat Barça haast moet maken met de voetballer. De club wacht al een tijdje op het jawoord van Deulofeu, maar hij is er nog niet uit wat zijn toekomst betreft. De speler twijfelt namelijk heel erg aan zijn speeltijd bij de Catalaanse topclub. Indien de buitenspeler deze zomer aansluit bij de selectie van Valverde, zou hij in de pikorde achter Neymar, Suarez en Messi komen te staan.

Mundo Deportivo weet te melden dat Barça de optie in Deulofeu zijn contract graag licht, maar heeft geen zin om tot de laatste dag van de deadline te wachten. De club heeft daarom ook al contact opgenomen met Deulofeu zijn huidige club, Everton. De directie van Barça heeft de club van Ronald Koeman laten weten de speler graag over te nemen voor het afgesproken bedrag. Over deze werkwijze is de vertegenwoordiger van Deulofeu, Ginés Carvajal, duidelijk niet te spreken. Carvajal en Deulofeu wisten namelijk nog niets over het feit dat Barça de terugkoop-optie daadwerkelijk wilt lichten.

Deulofeu is op dit moment bij de onder-21 ploeg van Spanje. Als aanvoerder van het team probeert hij zijn team naar de overwinning op het Europese kampioenschap te loodsen. Zelf hoopt de buitenspeler volgend jaar deel uit te maken van de selectie van het Spaanse elftal op het wereldkampioenschap in Rusland. Dat is ook één van de redenen waarom hij er nog niet uit is over zijn toekomst.

Als Barça de optie daadwerkelijk gelicht heeft, mag Everton niet meer om de tafel met andere clubs. Ook als de speler er nog niet uit is met Barça zelf, maakt alleen de Catalaanse club aanspraak op zijn komst. In Barcelona ligt er in ieder geval al een contract klaar, waar alleen nog over de details onderhandeld moet worden. Robert Fernandez en Ernesto Valverde zullen uiteindelijk beslissen of Deulofeu deel zal uitmaken van het eerste elftal van Barça. Mocht de speler dit zelf niet willen met het oog op het WK van volgend jaar, is Barça bereid hem te verkopen. Clubs moeten dan wel een aardig bedrag op tafel leggen, omdat hij nog steeds een zeer interessante speler is voor Barça.

Graffiti artiest maakt geweldig muurschildering van Messi

‘Barcelona lijkt eerste aankoop uit Brazilië te halen’