in ,

‘Barcelona lijkt eerste aankoop uit Brazilië te halen’

In Brazilië weten ze het zeker dat Lucas Lima de eerste aankoop van FC Barcelona gaat worden dit seizoen. Journalist Benjamin Back van Fox Sports Radio weet namelijk te melden dat de middenvelder van Santos voor vier seizoenen gaat tekenen bij de Catalaanse club.

De 26-jarige Lima heeft bij Santos nog een contract tot 31 december en is daarna transfervrij. Fox Sports verwacht dat Barcelona 1 juli de transfer van Lima bekend gaat maken, maar dat de middenvelder pas in januari bij de Catalaanse grootmacht aansluit.

Lucas was het vriendje van Raffaela, de zus van Neymar, en heeft bovendien Neymar Sr. als zaakwaarnemer. Lima, die in juli 27 zal worden, is Braziliaans international en speelt momenteel voor Santos. In 2016 had de slimme spelmaker aanbiedingen van Real Madrid, PSG en Bayern München op zak. Ook vanuit China waren er clubs die ruim 14 miljoen euro per jaar aan Lima boden. Toch zou Neymar degene zijn die zijn vriend Lima heeft overgehaald om transfervrij naar Barcelona te vertrekken.

‘Razendsnelle buitenspeler moet aanval Barça versterken’

Video: Bottle-goal challenge met Roberto, Mascherano, Rafinha en Alba