in , ,

Ramos: ”Messi heeft de scheidsrechter onder druk gezet”

De rol van scheidsrechter Hernandez Hernandez tijdens de zinderende Clasico van gisteravond, heeft veel teweeg gebracht in de Spaanse media. Real Madrid kan het gegeven dat FC Barcelona de ongeslagen status behoudt na het 2-2 gelijkspel, maar moeilijk accepteren. Dat Barça die ongeslagen status behoudt, komt volgens de Madrilenen voornamelijk op conto van de scheidsrechter.

Marca kwam vanochtend met het nieuws dat Real Madrid Lionel Messi beschuldigt de scheidsrechter te hebben beïnvloed. Bronnen dichtbij de Spaanse sportkrant melden dat de Argentijnse sterspeler van FC Barcelona tijdens een onderonsje in de rust, de scheidsrechter flink onder druk heeft gezet. Het onderonsje zou plaats hebben gevonden in de spelerstunnel. Real Madrid zou daar flink van zijn geschrokken. ‘Messi zijn gesprek met de scheids is het ergste wat we hebben gezien sinds lange tijd’.

Vlak voor rust werd Roberto, de rechtsachter van de Catalanen, met rood van het veld gestuurd na een vermeende tik in het gezicht van Marcelo. Dat de Catalaanse ploeg zich niet kon vinden in de beslissing van de scheids, is een understatement. Volgens bronnen van Marca, zou Messi zo boos zijn geweest, dat hij Hernandez Hernandez heeft uitgescholden en hem heeft verweten altijd in het voordeel van Real Madrid te fluiten.

Er zijn inderdaad foto’s van een onderonsje tussen Lionel Messi en de scheids. Op die foto’s is echter te zien dat het onderonsje plaatsvindt op het veld. Andere bronnen van Marca zeggen dat Messi de scheids niet op een negatieve manier heeft bejegend. De beweringen van Sergio Ramos, de aanvoerder van Los Blancos, worden door deze bronnen naar het land der fabelen gewezen. ‘Lionel heeft de scheids nergens voor uitgemaakt en ook niet respectloos bejegend’, is Marca verteld.

Messi en Ramos hadden het tijdens de wedstrijd al kort aan de stok. Na een akkefietje tussen Suárez en Ramos, schoffelde Messi de Spaanse verdediger hard onderuit. Een actie waar de Argentijn een gele kaart aan overhield.

Pique organiseert eigen erehaag: ”Omdat zij niet wilden”

‘Japans avontuur lonkt voor Andrés Iniesta’