in

Rakuten volgt Qatar Airways op als sponsor van FC Barcelona

FC Barcelona shirtsponsor Rakuten

FC Barcelona heeft sinds zaterdag een nieuwe sponsor. Vanaf 1 juli is het Japans bedrijf Rakuten de nieuwe hoofdsponsor van FC Barcelona. De Catalanen nemen daarmee na zeven jaar afscheid van Qatar Sports Investment. 

Vanaf 1 juli 2017 is het Japans bedrijf Rakuten de nieuwe hoofdsponsor van FC Barcelona. Het bedrijf zal de komende vier seizoenen op het shirt van de Catalanen te zien zijn. Barcelona ontvangt een slordige 55 miljoen euro per jaar van Rakuten.

Rakuten is één van de toonaangevende internetbedrijven in de wereld wereld die in 1997 in Japan is opgericht. Het biedt een breed scala aan diensten voor consumenten en bedrijven met een focus op e-commerce, finance en digitale content. Sinds 2012 is Rakuten gerangschikt als een van de 20 meest innovatieve bedrijven ter wereld in de Forbes-lijst.

De Catalanen nemen daarmee direct ook afscheid van Qatar Sports Investment, dat zeven jaar de hoofdsponsor van FC Barcelona is geweest. De club is zaterdag direct begonnen met het verwijderen van alle Qatar advertenties.

Bron: Tv3

Barcelona verlengt niet met basiskrachten Barça B

Deulofeu: “Barcelona is mijn thuis”