in ,

Barcelona verlengt niet met basiskrachten Barça B

FC Barcelona heeft van meerdere spelers van Barcelona B het aflopende contract niet verlengd. De Catalanen nemen onder meer afscheid van Gerard Gumbau en José Aurelio Suárez. De twee spelers hadden een belangrijk aandeel in de promotie met Barça B naar de Segunda Division, maar toch ziet Barcelona weinig toekomst in de spelers.

Gerard Gumbau werd door Barcelona in 2014 van Girona overgenomen en maakte in 2015 zijn debuut in het eerste elftal in de competitie, beker en Champions League. Desondanks wist hij nooit volledig door te breken naar het eerste elftal en groeide de middenvelder ook niet bij Barcelona B. In tegenstelling tot Gumbau mocht Jose Suarez nooit zijn debuut maken in het eerste van Barcelona. De keeper kwam in 2011 in La Masia en maakte in 2015 zijn debuut voor Barça B. Afgelopen seizoen speelde hij 33 wedstrijden voor Barcelona B en kreeg in deze wedstrijden 28 doelpunten tegen.

Twee spelers die minder bekend zijn en ook de club gaan verlaten zijn Perea en Xemi. Alberto Perea was een ervaren kracht voor het team van Gerard Lopez. Hij speelde voornamelijk als vleugelaanvaller en scoorde in 38 wedstrijden 10 doelpunten. Hij heeft anderhalf jaar gespeeld in het ‘blaugrana’, net als Xemi. Xemi werd overgenomen van Cornella en is een centrale middenvelder. Hij speelde 33 wedstrijden afgelopen seizoen en scoorde twee keer.

Barcelona laat Mathieu op proef naar Sporting Portugal gaan

FC Barcelona shirtsponsor Rakuten

Rakuten volgt Qatar Airways op als sponsor van FC Barcelona