in

Rakitic: ”Ik ben de geruchten inmiddels gewend”

Ivan Rakitic FC Barcelona

Ivan Rakitic werd de afgelopen weken gelinkt aan een vertrek uit Barcelona. De Kroaat, die zich momenteel met Barcelona in Japan voorbereidt op een nieuw seizoen, liet tijdens een persconferentie weten graag bij Barcelona te willen blijven.

”Het is de situatie die ik inmiddels gewend ben”, zie Rakitic tegen tientallen journalisten. ”Afgelopen jaar gebeurde hetzelfde. Ik heb met de club en de trainer gesproken en het idee is hetzelfde als vorig jaar. Mijn idee is om hier gewoon te blijven, bovendien heb ik nog een meerjarig contract.”

De middenvelder van Barcelona is zich er wel van bewust dat er verschillende clubs interesse in hem hebben. ”Ik heb geen interesse om over mijn toekomst te praten”, ging Rakitic verder. ”Maar ik weet dat het voetbal zo werkt en als er clubs zijn die geïnteresseerd in mij zijn dan ben ik daar blij mee, want dat betekend dat ik iets goed doe. Ik houd me alleen met hier en nu bezig, het andere kun je met een korreltje zout nemen. Ik probeer het zo leuk mogelijk te hebben bij Barcelona. We willen een sterk team creëren en leren van onze fouten.”

‘FC Barcelona gooit structuur La Masia volledig om’

FC barcelona training Japan

Video | Barcelona traint in Tokio