in

WTFWTF

Problemen voor Xavi tegen Mallorca; 15 spelers afwezig

Xavi Hernández begint het jaar 2022 met personele problemen. FC Barcelona neemt het op 2 januari op tegen Real Mallorca, maar moet tijdens dat duel nu al zeker 15 spelers missen. Welke spelers blijven er over?

FC Barcelona mist al geruime tijd Pedri, Ansu, Memphis, Braithwaite en Sergi Roberto vanwege blessures. Zij zullen ook tegen Real Mallorca niet inzetbaar zijn, al trainen Pedri, Memphis en Ansu al wel weer op het veld. Naast de spelers met een blessure kan Xavi geen beroep doen op Busquets en Gavi. Zij zijn beide geschorst voor het duel in Palma.

Naast de vele blessures is er deze week een heel aantal spelers bijgekomen die het coronavirus hebben opgelopen. Lenglet, Alba, Alves, Balde, Umtiti, Dembélé en de geschorste Gavi werden deze week positief getest. Daarnaast zal Ferran Torres nog niet in actie komen. Hij is herstellende van een gebroken voet en is bovendien nog niet geregistreerd. Tot slot gaat Xavi geen beroep doen op Demir. De aanvaller is op weg naar de uitgang en zal waarschijnlijk in januari al vertrekken.

De verwachting is dat FC Barcelona zondag met de volgende opstelling zal beginnen tegen Real Mallorca. Ter Stegen; Araujo, Piqué, Eric, Mingueza; Nico, De Jong, Riqui Puig; Abde, Jutglà en Coutinho. 

OFFICIEEL: Xavi heeft met Ferran Torres eerste versterking binnen

‘FC Barcelona haalt na Ferran Torres Spaanse ‘parel’ in huis’