in

‘Premier League giganten in de strijd om Sergi Roberto’

De verbazingwekkende prestaties van Sergi Roberto blijven niet onopgemerkt. De veelzijdigheid van de Catalaanse middenvelder trekt veel clubs aan en volgens Mundo Deportivo weigerde Barcelona afgelopen maand een waanzinnig bod van Manchester City. Maar niet alleen Manchester City is in de race voor de handtekening van Sergi Roberto, ook Chelsea en Manchester United zouden zich graag willen versterken met hem.

Manchester United heeft Barça al geïnformeerd over de interesse voor Roberto en zou zelfs al een bod van rond de 40 miljoen euro hebben uitgebracht. Niet alleen het United van José Mourinho wil zich versterken met de komst van Roberto, ook Chelsea trainer Antonio Conté ziet een samenwerking met de 25-jarige Catalaan wel zitten. Maar FC Barcelona is duidelijk: Sergi Roberto is niet te koop.

Na de komst van Nelson Semedo lijkt het erop dat Roberto volgend seizoen weer op het middenveld komt te spelen. Ernesto Valverde lijkt Sergi het volledige vertrouwen te geven en gaf hem al veel minuten in het voorseizoen in de Verenigde Staten.

Sergi Roberto wordt nog altijd herinnert aan zijn legendarische goal tegen PSG afgelopen seizoen in de Champions League en is één van de weinige spelers uit La Masia die nog regelmatig in de basis staat. Het ziet er naar uit dat Roberto nog altijd door wil gaan bij FC Barcelona, zijn liefde voor de club is groot. Het enige waar hij nog op wacht is een contract verlenging. Zijn huidige contract loopt af in 2019.

Roberto kwam op 14-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van FC Barcelona terecht en maakte in 2010 zijn debuut voor het eerste elftal van FC Barcelona. Sergi Roberto stroomde in 2011 officieel door vanuit de jeugd van FC Barcelona naar het eerste team van de Spaanse grootmacht.

 

 

Barça-Chapecoense: een emotionele, maar mooie ervaring voor Chape

Voorzitter Barcelona Bartomeu

Bartomeu: “Geen speler is groter dan Barcelona”