in

Prachtig: voetbalwereld staat stil bij sterfdag Johan Cruijff

Op 24 maart 2016 werd de voetbalwereld midden in het hart getroffen. Het overlijden van Johan Cruijff zorgde bij veel mensen voor veel verdriet. Precies drie jaar na zijn overlijden is de legendarische nummer 14 nog steeds ongekend populair. Vandaag staat niet alleen in het teken van Nederland-Duitsland, maar ook in de sterfdag van Cruijff.

Johan Cruijff begon zijn imposante carrière in het shirt van Ajax. Niet alleen als speler, maar ook als trainer van de Amsterdammers vierde Cruijff veel successen. Ook na zijn periode als trainer bleef hij nauw betrokken bij zijn grote liefde. Niet voor niets werd de Amsterdam Arena een tijdje geleden omgedoopt tot ‘Johan Cruijff Arena’. Het officiële account van Ajax stond vanochtend dan ook als een van de eerste stil bij de sterfdag van Cruijff:

Cruijff groeide niet alleen in Nederland uit tot een grootheid. Ook in Spanje geniet hij een enorme status. Dat komt natuurlijk door zijn periode als speler en trainer van FC Barcelona. Cruijff arriveerde in 1973 als speler in Barcelona, waar hij een kleine twintig jaar later trainer was van het ‘Dream Team’.

Johan Cruyff, always in our minds. Three years without you. But your legacy continues‘, twitterde het account van Barcelona.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1109741982891630594

Ook het officiële account van het WK-voetbal staat vandaag stil bij de sterfdag van de nummer 14:

De boodschap van Jordi Cruijff, Johan zijn zoon, mag natuurlijk niet ontbreken. ‘Je bent, was en zal voor altijd mijn vader en held blijven‘.

Ook de Spaanse media denken vandaag aan Johan Cruijff. ‘Drie jaar zonder Johan Cruijff. Voor altijd in het geheugen’, schrijft Mundo Deportivo.

https://twitter.com/mundodeportivo/status/1109773927583240192
https://twitter.com/sport/status/1109750944948989953

‘Barcelona luistert en denkt mee over transfer Cillessen’

Dembele

Dembélé en Suarez werken aan herstel voor derby van Barcelona